Copyright 2022 - Globe
utorak, 04 april 2017 10:08

Multidisciplinarna radionica PRIRODA DJECA MAŠTA - UČIMO I ENGLESKI UZ ĐORĐA PUHA

U GLOBE – u je ove subote bilo izuzetno dinamično. Za naše najmlađe polaznike organizovana je radionica PRIRODA DJECA MAŠTA - UČIMO I ENGLESKI UZ ĐORĐA PUHA, polazeći od romana za djecu Čudesni svijet puha Đorđa, autora Žarka Vučinića. Radionica je osmišljena u skladu sa CLIL metodom (Content and Language Integrated Learning), tako da se nastava engleskog jezika poveže sa sadržajima iz oblasti zaštite životne sredine. Cilj ovakvih radionica je osavremenjivanje nastave jezika, a istovremeno se radi na njegovanju ljubavi prema prirodi i ljubavi prema pisanoj riječi, vrijednostima koje centar za kreativno obrazovanje GLOBE razvija u svom edukativnom procesu.

Radionica je organizovana za polaznike naših naših kurseva engleskog jezika ‘Out of the box’, i dok je gospodin Žarko Vučinić na zanimljiv i inspirativan način govorio o važnosti prirode u čovjekovom životu, o vezi između prirode i čovjeka, naša profesorica Jasna Bulatović je pažljivo osmišljenim metodama protkala engleski jezik kroz ovu temu, podučavajući djecu nazivima životinja, zvukovima iz prirode, osnovnim geografskim pojmovima… Sve se odigravalo u predivnoj učionici koja sa  svoje tri strane ima prozore kroz koje dopire puno svjetlosti, okolina je obala Morače, drveće, park, a po samom završetku djeca su i sišla u prirodu kako bi se zaokružila tema i upotpunio doživljaj.

GLOBE vjeruje da je ovo samo prva u nizu sličnih aktivnosti, jer smatramo da je najcjelishodnije učenje stranih jezika upravo kroz različite sadržaje koji će za mališane biti dovoljno zanimljivi i zagolicati im maštu, a sve prema najsavremenijim pravcima učenja stranog jezika. 

f t g m
facebook Instagram linkedin